Årssummering

Mitt 2018

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut?
Hm.. ja, jag fick ett gallstensanfall. Det var spännande.

Genomdrev du någon stor förändring?
Jag har förändrat/förbättrat min tjänst på dagjobbet och med det möjliggjort för oss att så småningom bygga ett hus. Det kallar jag stor!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Denise! 🙂

Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas?
Jag och datum är verkligen inte kompisar. Men jo, ett kan jag dra mig till minnes – 12 maj, när vi tittade på tomten ute i Fjärås, osäkra på om vi skulle slå till, och sedan gick ner till sjöstranden nära för att ”bara ta oss en titt” och fullkomligt förälskade oss i platsen.

Dog någon som stod dig nära?
Nej. Det här året har tack och lov inte innehållit en begravning.

Vilka länder besökte du?
Räknas dem jag besökt i drömtillstånd?

Bästa köpet?
Som del i min klimatpanik har jag upptäckt Marketplace på Facebook och bland annat köpt en balanscykel av märket White för 350 kr. Rut fick den i julklapp och blev lyrisk = väldigt bra köp!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att vi äntligen, äntligen har hittat hem – äntligen hittat mark, äntligen vunnit budgivning, äntligen börjat traggla med bygglov och bestämt oss för världens finaste modell, Villa Anneberg från A-hus.

Saknar du något från år 2018 som du vill ha år 2019?
Hm.. råd och möjlighet till en skrivdag i veckan + ett litet barn till. Två oförenliga saker, jag vet :O

Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat, skrivit, plockat ögonbrynen.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat.

Favoritprogram på TV?
Vi betar av rätt många serier som småbarnsföräldrar, På Spåret är ju en klassiker.. vi gillade verkligen Dark på Netflix och nu kollar vi Bodyguard.

Bästa boken du läste i år?
Gah.. jag behöver flytande kultur denna tid i livet, film, musik, medan hårdsmält, som böcker, verkligen inte går ner. Kanske att jag provar ljudbok. Kanske.

Största musikaliska upptäckten?

Vad var din största framgång på jobbet 2018?
Min välförtjänta lönehöjning!

Din största framgång på det privata planet?
Det är just det – privat 😛

Största misstaget?
Jag har inte begått några större misstag i år – jag är förvånad över att ett år har passerat. Bygga hus, skola in Rut, massa stora saker som tagit en massa tid men inte levererat särskilt mycket drama. Tack och lov.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Samma, skulle jag säga.

Vad spenderade du mest pengar på?
Tomten. Inte han med långt skägg utan biten mark som blivit vår i världen.

Något du önskade dig och fick?
En ny adress (vi har inte flyttat än)! Nu ska den bara bebyggas med ett hem.

Något du önskade dig och inte fick?
Hm.. jo. Men det är en alldeles för innerlig, privat önskan.

Vad gjorde du på din födelsedag 2018?
Jag var sjuk. Men jag fick frukost på sängen!

Litteraturdag på Litteraturhuset i Göteborg, dagen innan min födelsedag. Här var jag hög på Ipren och smarta människor.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ett snabbare bygglov och ja, lite privata angelägenheter som jag verkligen hade velat vara utan.

Vad fick dig att må bra?
Min man, min dotter, huset vi planerar att bygga – bara att dagdrömma om det hjälper mot det mesta!

Vem saknade du?
Helt ärligt önskar jag att jag bodde nära precis alla jag står nära – mina vänner, min familj, att vi bildade vår egen lilla by någonstans! Så att vi kan springa ner dörrarna hos varandra. Det är så knäppt att vi bor långt isär, och längre blir det..

De bästa nya människorna du träffade?
Denises och Daniels dotter, Emilia, och kollegorna från kontoren i Stockholm och Malmö – jag jobbar med fantastiska människor!

Mest stolt över?
Rut. It’s always Rut.

Högsta önskan just nu?
Att huset hinner bli klart till nästa jul så att vi kan bjuda in storfamiljen och fira där. Och att vi får en till liten raring så som Rut.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Köpa en crosstrainer/träna mer hemma. För fy sjutton, vad det bortprioriteras.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *