Skrivande

Analogt och digitalt skapande

Jag vill tipsa om en bok: Stjäl som en konstnär av Austin Kléon. Så viktig läsning för mig! Särskilt tipset att alltid ha en analog aspekt kvar av sitt skapande, att inte dras med helt och hållet av teknikens oändliga möjligheter. Utan begränsa sig, samtidigt ge sig själv ro till att verkligen skapa och få tag i det bästa. Allt ska ju gå så snabbt och smidigt idag.. varför är det så? Tiden är ju det viktigaste, varför inte ge sig själv tiden?

Där är jag nu, i mitt författarskap. Jag backar tillbaka till block och penna, tillbaka till blogg, tillbaka till att skriva saker rakt ut i tomma intet och inte få någon reaktion. Inga tummar upp eller kommentarer, bara mina ord. När jag försöker dämpa mitt överstimulerade belöningssystem frigörs en hel del energi till viktigare saker, som min man, mitt barn, skrivandet. Det är verkligen värt det.

Jag hoppas bara att ni hittar mig här, att ni läser. Ju mer jag skriver desto mer inser jag att jag sträcker mig efter er. Jag är verkligen ingen person som skriver bara för skrivandets skull – jag skriver för att berätta för någon.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *