Bygga (a)hus!


Under gårdagens förmiddag var vi i ett regnslaskigt Kungsbacka hos A-hus och Magnus Berndtsson. Vi skulle göra invändiga val för vårt Villa Anneberg (som vi själva gett arbetsnamnet Villa Kulla, det kommer ju att ligga lite på en höjd), vilket bland annat innefattade kök, badrum, innerdörrar och golv – väggarnas färg och tapeter samt kakel och el blir under ett senare “valmöte”. En väldans massa att hålla reda på! Och välja, men när det görs steg för steg är det ändå med känslan av kontroll. Känslan av förväntan också, pirrig och fin och overklig, som att man inte riktigt vill fira förrän huset står där och vi har nycklarna i hand. Det är verkligen typiskt mig att fira så in i det sista att det inte längre känns skimrande speciellt utan bara vardag. Därför firade vi med lunch och idoga leenden på ett av Kungsbackas bättre matställen, Tullen, och igår kväll blev det äntligen champagne.
Med detta möte beställde vi vårt hus. Det är nu det börjar på riktigt.

Huset byggs i A-hus fabrik ute i Anneberg och levereras någon gång framme i slutet av maj, början av juni. Enligt Magnus blir det inflytt i mitten av november och det gör mig så glad!!! För jag vill så gärna ha julen i år (säkert mot bättre vetande)! Bjuda in alla, kunna erbjuda dem vettiga mat- och sovplatser, ta hand om, MYSA! Jag har längtat efter det här så, så länge att jag fasen är rädd. Ska det här verkligen hända? Ska jag få leva med långbord i inglasad veranda, braskamin och ett riktigt bibliotek? Rum för barn, rum för gäster, EN TRÄDGÅRD ANGRÄNSANDE TILL SKOGEN?! Vi är så nära nu att jag bara vill gripa tag i det och hålla hårt, hårt, ungefär som Charlotte i Sex and The City:

Christin

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Du kanske också vill läsa:

Barnboksmanus inlämnat

Vi får inte komma in!

Lämna en kommentar

Denna sida uppdateras tisdagar och söndagar.

Christin Ljungqvist

Christin Ljungqvist

Jag debuterade som författare 2012 med Kaninhjärta, en skräckbok för unga vuxna. Den fick ett varmt mottagande av både läsare, bloggare och litteraturkritiker. Därefter har jag släppt ytterligare tre böcker, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Jag bor i Göteborg med min familj och jobbar som copy/contentwriter på en av stadens webbyråer.

Kontakt

Har du frågor eller vill boka mig för intervjuer, framträdanden eller annan form av medverkan?

Vinn en signerad Vita Tigern!

Tidigare inlägg

Populära inlägg

Följ mig via e-post eller Bloglovin!

Follow