Skapa utan skärm


Med överansträngda ögon och dubbelt seende har det blivit att jag inte skrivit på boken något alls det senaste. Eftersom jag skriver på datorn ungefär lika snabbt som jag formulerar mig, medan papper och penna bara ger mig panik – jag hinner tappa de där lysande meningarna innan jag fått ner dem på papperet, missar ord som skulle varit med, förenklar. Den analoga aspekten av mitt skapande är kom-ihåg, lösryckta meningar, skissiga illustrationer.

Men nu får jag visst tänka om.

Mina ögon är inte återställda än. En kollega på Mild Media berättade att det kan ta upp till 30 dagar för ögonen att läka efter en skada. Ponera att det är just en skada som blivit på musklerna, särskilt den nära ögonvrån, efter att jag tittat mycket på skärm utan de glasögon jag faktiskt skaffat mig avsedda för detta? Då har jag minst två veckor kvar innan jag kan fortsätta som vanligt.

Tror väl också att mitt motstånd mot att skriva med block och penna handlar om tidsbrist – att jag i princip inte kommer någonvart om jag ska skapa på ett långsammare sätt.
Nu har jag dock inget val. Ska jag skapa alls blir det med block och penna kombinerat app med dikteringsfunktion. Helt ärligt överväger jag också en skrivmaskin. Jag, som älskar redigeringsdelen, att småpeta och justera. Istället blir det svart på vitt hädanefter.

Till mitt analoga skapande tänker jag

  • köpa ett särskilt och fint skrivblock hos Rum för papper (drömbutik!!!)
  • printa ut hela synopsis, klippa ut varje kapitel och klistra in i blocket, därefter skriva nedanför
  • använda appen Speechy
  • överväga skrivmaskin, kanske den här?
Christin

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Du kanske också vill läsa:

Lämna en kommentar

Denna sida uppdateras tisdagar och söndagar.

Christin Ljungqvist

Christin Ljungqvist

Jag debuterade som författare 2012 med Kaninhjärta, en skräckbok för unga vuxna. Den fick ett varmt mottagande av både läsare, bloggare och litteraturkritiker. Därefter har jag släppt ytterligare tre böcker, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Jag bor i Göteborg med min familj och jobbar som copy/contentwriter på en av stadens webbyråer.

Kontakt

Har du frågor eller vill boka mig för intervjuer, framträdanden eller annan form av medverkan?

Vinn en signerad Vita Tigern!

Tidigare inlägg

Populära inlägg

Vår sommar inomskärs

13 augusti, 2019

Med goda intentioner

26 mars, 2019

Följ mig via e-post eller Bloglovin!

Follow