Förra veckan firade maken och jag 15 år tillsammans. Det är rätt många år. Ändå är vi oerhört unga och vitala än, tycker jag allt. Vi unnade oss en lång lyxlunch på Sjömagasinet nere vid Göteborgs kajkant.

I söndags åkte vi ut till tomten “en sista gång” – denna vecka börjar grävjobbet (bildbevis kommer!). Jag märkte ut fyra björkar som jag vill att Tomas Hilbertsson på Fjärås Entreprenad ska spara. Vi mötte också upp med en av markägarna och kikade på en plats där vi får lov att dumpa landmassor.

Vi satte oss i solen och fikade, och efter en stund började det kittla i kroppen av ren lycka över att bara vara där. Tankarna spratt igång och jag tog yxan vi har i bilen och fixade oss lite videung till vaserna hemma och ett omfångsrikt påskris.

Igår var vi på tekniskt samråd i Kungsbackas stadshus. Efteråt skjutsade maken mig till Göteborgs Stadsbibliotek där jag skrev på rymdsagan med kokande frenesi – kom 1,5 kapitel! Inte illa för en småbarnsmamma som sover lite uppdelat varje natt.