Familj & vänner

Bland slutna tankar och grus

Det må se ut som fan, men vi är förälskade i den här platsen. Hur ljuset faller, hur skogen låter när allt annat blir tyst, hur det doftar, smakar. Drösvis med idéer rusar genom huvudet, särskilt kring trädgården och hur den ska vara, men också praktiska. Som var den slutna tanken ska grävas ner.

Vår tomt ligger i Fjärås, en bit från kommunalt VA samtidigt ljuvligt nära Lygnern. Inledningsvis var kravet från kommunen vakuumtoalett, en i teorin smart idé som i praktiken verkar fungera sådär. Många motorer som pajar vilket blir dyrt för individen!

I grevens tid ändrades kravet till snålspolande. Vi valde därmed något så snitsigt som den urinseparerande Dubbletten samt en fem kubik stor tank med nivålarm. Alltsammans skräddarsytt av ett gäng med lång, gedigen erfarenhet: Curtans Miljöteknik. Jäkla tur vi hittade dem! Det här med särskilda toalettsystem är verkligen en djungel. På bilden nedan skymtar den slutna tanken i grönska , den ska snart grävas ner. Detta är också den sista marksnutten som ska formas om.

Förra helgen hade Martin från Fjärås Entreprenad börjat sätta upp stödmurarna längst bak på tomten. Nu är de snart klara!

Denna vecka installerar elektrikern ett elskåp för byggubbarna, som satt upp ramen för markplattan och förbereder för gjutning. Det går vansinnigt fort, detta!

Det är nästan synd att man ska behöva jobba när man bygger hus. Borde vara likvärdigt med att föda barn eller gå på begravning – en legitim anledning till att få ledigt, med lön. Så att man kan stå och glo när det grävs och byggs och dras slangar. Vecka 22, närmare bestämt måndag 27 maj, har vi i vart fall tagit ledigt. Då kommer huset som ett enormt paket.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

2 kommentarer

  • Kristin

    Åh, jag vet den upprymda känslan och längtet! Upplever samma nu, men inför ett nyproducerat radhus på landet. Åker förbi typ varje helg och står och hänger i träddungarna och spanar, haha! Spännande att följa hur ert hus växer fram 🙂

  • Christin

    Grattis till detta! Ja, man blir ju lite tokig som huslängtare alltså … idag ska jag gå en timme tidigare från jobbet bara för att få titta på gubbarna när de armerar inför gjutning av grundplattan. Hallå, liksom … och ändå något av det finaste jag sett 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *