Familj & vänner

Vår sommar inomskärs

Om man skärper sig ser man att Sverige är som Kroatien fast med dyrare och godare mat. Titta bara, hade kunnat vara från Bol på ön Brač! För övrigt det enda resmål vi har åkt till fler än en gång.

Det är sjön nedanför vårt hus, Kungsbackas berömda vattentäkt Lygnern. Känd för att vara ganska kall, men viken är långgrund och dessutom har de senaste två somrarna varit smällvarma (is that good or bad?), så baden i sommar blev många och sköna.
Vi åkte till Falköping också. Där hyrde ett par goda vänner och deras ongar ett gammalt torp bland åkrar och kohagar.

Efter Falköping bar det vidare till Stockholm och ännu ett par vänner med barn! De huserade i en liten sommarstuga i Österlista, Norrtälje. Också nära en sjö där Rut tog sina första ordentliga simtag. Vattenglada onge!

Fem veckor hade vi, som vi flätade lite omlott för att ge Rut ett så långt sommarlov som möjligt. De första dagarna tillbaka på förskolan märks det att hon har längtat, och det är en väldig lättnad i mitt hjärta. För jag kan inte säga att jag har längtat tillbaka, tvärtom. Var sjutton tog dessa fem veckor vägen?

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *