Fågelbarn

[vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_single_image image=”2388″ img_size=”large” alignment=”center” css_animation=”zoomIn”][vc_column_text]Fågelbarn (Hanna-serien, 2013, Gilla Böcker) är min andra bok. Läs om skrivet av Fågelbarn här.

Baksidestext till Fågelbarn

Det var natt, och Hanna stirrade tillbaka upp i Jens mörka ansikte, rakt upp i skuggögonen som svävade ovanför henne, och hon vägrade vara rädd längre, men var det ändå. Hjärtat slog så hårt och snabbt att hon trodde det skulle stanna, och hans andetag kändes som fjäderlätta strykningar över hennes kinder, han kändes, och hon förstod inte hur. Han hade ju inte längre någon kropp, inga lungor att andas med, hur kunde han andas?

Från början hade Hanna två bröder, Samuel och Jens. Det skiljde bara ett år mellan dem, men medan Samuel var känslig och försiktig, var Jens hans raka motsats. Nu är de borta, båda två. Och allt är Jens fel. Och kanske Hannas också, hon visste ju vad som skulle hända, kanske kunde hon ha stoppat det. Är det därför Jens har kommit tillbaka, för att hämnas?

I Christin Ljungqvists andra roman för unga vuxna får Hanna, en av bikaraktärerna från debuten Kaninhjärta, huvudrollen i ett suggestivt thrillerdrama. Trots barndomens tragedi och det oförklarliga som händer henne, tar hon sig ur familjens kvävande famn. Ut i livet.

”Fågelbarn är en rejält otäck roman, men den återkommande gåshuden har inte primärt att göra med obehagliga scener utan att den är så skickligt skriven. Stämningen är tät, språket rytmiskt och böljande, uppbyggnaden genomtänkt och exakt.”
Svenska Dagbladet om Fågelbarn

”vackert och eget språk”
Kristianstadsbladet om Fågelbarn

”ett litterärt slukhål man gärna rasar ner”
Göteborgs-Posten om Fågelbarn

”ett levande och mycket välformulerat språk”
Borås Tidning om Fågelbarn

”drömsk och glasklar”
Dagens Nyheter om Fågelbarn

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]