Rävsång

[vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_single_image image=”2210″ img_size=”large” alignment=”center” css_animation=”zoomIn”][vc_column_text]Rävsång (2014, Gilla Böcker) är min tredje bok. Läs om skrivet av Rävsång här.

Baksidestext till Rävsång

När Finns pappa dör tar det liksom stopp i Finn, och han flyr till andra sidan jorden, utan att säga ett ord till någon. Ett och ett halvt år senare känner han sig klar, och återvänder hem. Men därhemma står soffan kvar där den stod, soffan där farsan låg. Och Finns huvudvärk bultar, och tv:n sätter på sig själv, och ibland när Finns mamma pratar låter hon precis som farsan. I lägenheter under har en ung tjej flyttat in, med en skata tatuerad på armen och en dragningskraft som får Finn mållös.

I Christin Ljunqvists tredje roman får vi följa Finn, som vill prata om allt, men inte med vem som helst. Och Hanna, som ser sådant som andra inte ser, och mer än hon själv skulle önska. Rävsång är en fristående uppföljare till Kaninhjärta och Fågelbarn.

”… en av årets bästa och finaste ungdomsböcker”
Magnus Utvik om Rävsång i Gomorron Sverige

”Ljungqvist har gjort det igen, skrivit en överraskande och fascinerande bok om hur gränsen mellan livet och döden är tunn och lätt kan rivas ner – hur lögner överlever döden och att man måste ta itu med dem hur ont det än gör. Hennes porträttgalleri är exakt och ömsint beskrivet. Ett ungt Göteborg – inte bara Håkan Hellströms – skildras insiktsfullt och ösigt. Ljungqvist kan konsten att hålla sina läsare i ett fast och vänligt grepp. Till hjälp har hon sitt gnistrande språk – realistiskt och poetiskt drömskt. Rävsång är så himla bra!”
Gull Åkerblom, BTJ, om Rävsång

”En sorgebok, och en uppslukande lycka för läsaren.”
Corren om Rävsång

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]