Om

Offentligt

Mina böcker har fått fin kritik för språk och psykologiskt djup. Jag skriver socialrealistiskt men toppar alltid med någonting övernaturligt, ockult, skräckigt, ett slags förstärkning av det redan mänskligt obehagliga. Dragningen till mörkret kommer sig av både privata och populärkulturella upplevelser. Jag tar starkast intryck av liv och rörelse, kultur som strömmar, medan läsning varit en sekundär källa till inspiration – när helst jag får tid till att läsa väljer jag oftast att skriva istället. Skrivandet är mitt sätt att få utlopp, att må bra. Därav blir läsningen kräsen. De böcker jag tycker om tycker jag verkligen om och brukar läsa flera gånger, exempelvis Den hemliga historien av Donna Tartt eller Fördjupade studier i katastroffysik av Marisha Pessl.

2015 var jag mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare. Innan dess fick jag två stipendier ur Sveriges Författarfond. 2014 jobbade jag som skrivkurslärare på Skrivarakademin, Folkuniversitetet, i Göteborg, och stod för årets regionspepp inför NaNoWriMo. Jag har även medverkat frekvent på Bokmässan i Göteborg. Mer om framträdanden, intervjuer och olika slags medverkan, se ARKIV.

Privat

Jag kommer från Vallda utanför Kungsbacka, jobbar som copy/contentwriter på webbyrån Mild Media och bor med man och barn i Majorna, Göteborg. Under 2019 bygger vi hus i Fjärås (Villa Anneberg från A-hus), en stor dröm som slår in! Vi hoppas kunna flytta in innan jul. Jag har två katter, älskar choklad, tränar gärna crosstrainer och fascineras av sci fi, av någon anledning – om valet hamnar hos mig blir det alltid filmer som utspelar sig ombord på rymdfärjor på väg mot nya världar.
För mer information om mig, kika på min wiki-sida.