Vitormen jagar

Om boken

Annie och hennes kompisar ska tälta vid sjön i skogen. Annies bäste vän Love är tveksam. Han säger att han har blivit jagad av något stort djur och att det är farligt i skogen. Har Love bara inbillat sig eller finns det något otäckt i skogen?

I denna gastkramande berättelse brottas Annie med frågan om vad hon ska tro på. Ska hon tro på Love eller vill han bara ha uppmärksamhet? Vem eller vad såg hon egentligen den där kvällen? Kan Annie ens tro på sig själv? Känslor av skuld, ånger och saknad blandas med fler frågor, där svaret visar sig vara mer skrämmande än något vågat tro.

 

”Vitormen jagar är en lättläst rysare för unga – ryslig, grym och ganska sorglig. Texten är lättläst utan att det egentligen märks, historien är välskriven och flyter på bra. Texten har lix 16 och lättlästnivå 3, vilket innebär ”för den som kan läsa, men inte så gärna, och inte så mycket”. Jag är dock ganska säker på att den som påbörjat boken gärna vill läsa färdigt den.”

Nils Ahnland, BTJ-häfte nr 3/2022

 

”Vitormen jagar av Christin Ljungqvist är en bok du läser med hjärtat i halsgropen. Skräck i lättläst format som är så spännande att det är omöjligt att sluta läsa kan göra även den mest skeptiska till läsare. Det är också en bok om vänskap och vikten av att lita på och stötta sina vänner. Annie gör inte det och ångrar det bittert. Samtidigt är det inte konstigt att hon tvivlade på berättelsen om ett stort monster i sjön.”

Linda Odén, Boktips för unga

 

Läs en intervju med mig om min första, lättlästa skräckbok Vitormen jagar!