Askfrun hämnas

Om boken

Fred åker iväg med sin familj för att fira midsommar med kompisar. De kommer fram till ett gammalt hus på landet där de ska bo. Framför huset står ett stort träd. Fred känner direkt att det är något speciellt med det där trädet, något hotfullt. Men han hade aldrig kunnat ana vad det är som döljer sig i det.

 

”Nu är jag kanske lättskrämd, men Christin Ljungqvists senaste bok Askfrun hämnas är verkligen obehaglig. Ibland tycker jag nästan att det blir ännu läskigare när förloppet beskrivs med få ord. Allt blir så tydligt och därmed omöjligt att missförstå (…) Hela serien rekommenderas varmt, men frågan är om inte den här boken är bäst hittills. Det som händer när Askfrun vaknar och sedan hämnas är verkligen vidrigt och självklart kan jag inte skriva om det här. Jag kan dock konstatera att Askfrun hämnas är en bok som många unga läsare kommer att älska. Lättläst, men också riktigt välskrivet och den som tycker att det är lite jobbigt att läsa kommer utan tvekan att få lön för mödan.”

Linda Odén, Boktips för unga

 

”I Askfrun hämnas är det ett träd och dess invånare som står för det rysliga. Det böckerna har gemensamt är att de är finstämt skrivna med karaktärer som man känner för och en känsla av ostoppbara krafter som gömmer sig mitt i den svenska idyllen. Läs och rys!”

Anna, Biblioteken i Mölndal