Vita Tigern

Om boken

Till hotell Vita Tigern i Göteborg kommer människor från hela världen, på flykt undan krig eller för att skapa ett bättre liv för sina barn. Avalon har vuxit upp här, lekt i lobbyn, hjälpt till i köket, hämtat resande från luftskeppen. På nyårsnatten brakar en svävare ner i isen vid Götaälvbron, och tillsammans med sina vänner börjar Avalon leta efter föraren. Men under sökandet snubblar hon över en familjehemlighet som visar sig större än hon ens kunnat föreställa sig.

 

”” /…/ det light-dystopiska low-tech-Sverige Ljungqvist målar upp är riktigt intressant och lovande. Problemet som Christin Ljungqvist framför allt lyfter fram på ett starkt sätt är dock den nationalistiska och isolationistiska politiken och vad den gör med människor. Och vår medmänsklighet.””

Steven Ekholm, Dagens Nyheter

 

”Vita tigern är en sån där härlig äventyrsroman som jag brukar längta efter att läsa. I Gaspunkform. En ny sorts bekantskap för mig, men definitivt något jag vill läsa igen. Men det som är en av berättelsens starkaste sidor är att det är en tankeväckande välskriven nutidsskildring, men förlagt i framtiden. Flyktingpolitik avhandlat på ett smart sätt. Dystopi med hopp.”

Eva Boström, Boktokig