Jag kommer från Vallda utanför Kungsbacka, söder om Göteborg. I 20-årsåldern drog jag mig inåt storstan och bodde där i 11 år. 2019 flyttade jag och min familj till vårt hus i Fjärås, och här bor vi nu. Min karriärsbakgrund är blandad: ekonomibiträde i storkök, lagerarbetare på Volvo, brevbärare, butiksförsäljare. Så småningom också skrivkurslärare på Folkuniversitetet i Göteborg. Dock har mitt skrivande alltid funnits med mig, både som en tillflykt och en längtan. Innan jag fick manuset till Kaninhjärta antaget av Gilla Böcker skrev jag högar med berättelser. Jag gick också flera skrivkurser.

2012 släpptes Kaninhjärta. Resten av böckerna om Hanna Fagerström kom i stadig takt: Fågelbarn 2013, Rävsång 2014. Tre år senare, 2017, gavs Vita Tigern ut – en annan typ av bok i en annan genre. Sedan tappade jag takten litegrann. Min dotter föddes 2016 och från dess vill jag spendera så mycket tid som möjligt med henne. Men skrivet drar, det gör det alltid.

2015 var jag mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare. Jag står även som mycket tacksam mottagare av ett antal stipendier ur Sveriges Författarfond. Dessa gör det möjligt för mig att vika en dag i veckan åt mitt författarskap. Från 2019 och framåt skriver jag på rymdsagan om Sally Andersson för 9+. Jag skriver även kortare manus för yngre läsgrupper som ligger ute hos förlag.