Älvorna biter

Älvorna biter är fjärde boken i en serie om nordiska väsen. Den är en mörk berättelse för läsare från 13 år, men handlar också om att respektera andra, oavsett om de är stora eller små.

Askfrun hämnas

Askfrun hämnas är den tredje boken i en serie om nordiska väsen. Den är en skräckberättelse för läsare från 13 år och innehåller mycket spänning, men också en fin skildring av en pojkes känslor och reflektioner.

Jätten vaknar

Jätten vaknar är den andra boken i en serie om nordiska väsen. Den är för läsare från 13 år och uppåt, en otäck berättelse och samtidigt en historia om kärlek, hjältemod och kamp för överlevnad. När urgamla och övermäktiga krafter vaknar, och hur vi måste möta dem.

Vitormen jagar

Vitormen jagar är den första boken i en serie om nordiska väsen. Den vänder sig till läsare från 13 år. Det är en skräckhistoria och samtidigt en fin skildring av vänskap och tillit. På ett rakt och enkelt språk förmedlar den skrämmande känslor – både av att vara förföljd och av att inte våga lita på sitt eget omdöme.

Vita Tigern

Christin Ljungqvists nya bok Vita Tigern är en äventyrsroman som blandar estetik från 1940-talet, grön högteknologi och skrot, med en framtid som varken är utopisk eller dystopisk, men precis som vår samtid brottas med frågor om integration och alla människors rätt till trygghet.

Rävsång

I Christin Ljunqvists tredje roman får vi följa Finn, som vill prata om allt, men inte med vem som helst. Och Hanna, som ser sådant som andra inte ser, och mer än hon själv skulle önska. Uppföljare till Kaninhjärta och Fågelbarn.

Fågelbarn

”I Christin Ljungqvists andra roman för unga vuxna får Hanna, en av bikaraktärerna från debuten Kaninhjärta, huvudrollen i ett suggestivt thrillerdrama.”

Kaninhjärta

Christin Ljungqvists debut är en gripande skildring av en hjärtskärande syskonrelation, och samtidigt ett gastkramande psykologiskt thrillerdrama. Om livet och döden, och skiktet där emellan.